TTMD, ISKAV ve HARUSEM ortaklığında, IQVET III (METEK III) programı kapsamında yürütülen Tesisat ve İklimlendirme Sektörü Mesleki ve Teknik Eğitim Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi’nin "Sponsor Çalıştayı” 27-28 Ocak 2023 tarihlerinde Harran Üniversitesi ev sahipliğinde Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.

Proje paydaşları, akademisyenler ve sektöre temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Bulut, üniversite-sektör işbirliği ile tesisat sektörünün daha iyi noktaya getirilmesi için projenin önemine dikkat çekerek; mesleki ve teknik alanda yetiştirilecek kalifiye insan gücünün problem çözümüne büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

TTMD adına bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Gani Bayraktar, bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda projenin ortaya çıkış sürecine değinerek, oluşturulacak mükemmeliyet merkezinin sayesinde hem bölgeyi hem de sınır ötesini kapsayan bir eğitim ihracatı sağlanabileceğine dikkat çekti. Bayraktar ayrıca gelecekte AB ve UNDP’den elde edilecek fonların da bu merkezde kullanılabileceğini söyledi.

Açılışta konuşan ISKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sarven Çilingiroğlu, projenin yazılma aşamasında İklimlendirme Meclisi ve Meclis Üyesi paydaş derneklerin de katkı sağlayacaklarını belirttiğini söyleyerek, projeye sponsor olan firmaların sadece ekipman desteği değil, eğitim ve strateji geliştirme gibi konularda da vereceği desteğe teşekkür etti.

Projenin eğitim programıyla hakkında bir sunum yapan Proje Eğitim Koordinatörü Berfin Seydan, ilk olarak öğretmenlerin çevrimiçi bir platform üzerinden eğitime tabi tutulacağını, ikinci etapta ise fiziki olarak gerçekleştirilecek eğitim takvimlerinin belirlendiğini söyledi. Seydan: “Eğitimlere 30 kişilik gruplar halinde toplam 6 grup öğretmen katılacak. 1 günü Göbeklitepe Gezisi olmak üzere, eğitimler toplam 2 hafta olup, ilk hafta e-öğrenme platformu ile katılımcılar eğitim içeriği hakkında fikir alışverişi yapacaklar ve ikinci hafta işbaşı eğitimi olarak adlandırılan kısımda ürün üzerinde kendileri fiziki denemler yapma şansı bulacaklar. Böylelikle yetiştirdikleri geleceğin nitelikli ara elemanlarına yeni teknolojileri aktarma şansları olacak” dedi.

Proje hakkında yapılan bilgi paylaşımının ardından, proje ortaklarının tanıtımına geçildi. ISKAV adına Yönetim Kurulu Başkanı Sarven Çilingiroğlu, TTMD adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Kemal Gani Bayraktar, HARÜSEM adına Doç. Dr. Ragıp Terzi kurumları hakkında birer sunum gerçekleştirdi. Toplantının ilk bölümünden sonra GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi GAPYENEV ve proje eğitimlerinin verileceği salonlar gezildi.

Kalite ve Güvence Toplantısı’nın ikinci bölümünde Proje Eğitim Koordinatörü Berfin Seydan, tüm eğitimci ve paydaşlar için hazırlanan anket çalışması hakkında bilgi verdikten sonra tüm katılımcılar arasında fikir alışverişi ve görüşler değerlendirildi. Proje eğitimlerinin verileceği GAPYENEV hakkında kısa bir sunum yapan Prof. Dr. Mehmet Azmi Aktacir, merkezin faaliyetleri ve pilot uygulamalarını anlattı.

360 SANAL TUR

                  

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

YAYINLARIMIZ

  • Slide One
  • Slide Two
  • Slide Three
  • Slide One
  • Slide One

KONGRELERİMİZ


İLETİŞİM

Harran Üniversitesi
GAP Yenilenebilir Enerji ve
Enerji Verimliliği Merkezi
Osmanbey Kampüsü
63000 , Şanlıurfa / Türkiye
 
Tlf: 0414 318 1852 - 1659
E-posta: gapyenev@harran.edu.tr