TTMD, ISKAV ve HARUSEM ortaklığında, IQVET III (METEK III) programı kapsamında yürütülen “Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında Mesleki ve Teknik Eğitim Kalitesinin Artırılması Projesi’nin Açılış Toplantısı ve 1. Diyalog Aktivitesi” 31 Mart 2023 tarihinde Holiday Inn Hotel Ankara’da gerçekleştirildi.

Proje paydaşları, Bakanlık temsilcileri, akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan TTMD Yönetim Kurulu Başkanı Nermin Köroğlu Isın, “Bu proje, ülkemizde teknik eğitim seviyesini yükseltmek adına çok önemli bir misyon üstlenmiştir. Proje kapsamında Harran Üniversitesi’nde kurulacak olacak Merkez’in amacı, yenilikçi teknolojilerin öğrenilmesine yönelik sektörel sürekli eğitim merkezi oluşturmaktır. Bu sürekli eğitim merkezi hem çevrimiçi hem de işbaşı eğitimler gerçekleştirerek ulusal ve uluslararası düzeyde sertifikalandırma yapacaktır. Sektörün ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan bu merkez, mesleki ve teknik liselerin de daha nitelikli personel yetiştirmek için, tesisat teknolojileri ve iklimlendirme alanı öğretmenlerinin mesleki bilgi ve becerilerini günümüz teknolojileri kullanarak ileri seviyeye taşıyacaktır. Sonuç olarak sektörde çalışan personellerin mesleki yeterliliklerin artırılması sağlanacaktır” dedi.

ISKAV adına bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Sarven Çilingiroğlu, vakıf olarak yürütmekte oldukları çalışmaları anlatan kısa bir sunum paylaştı. Ardından GAPYENEV Müdürü Prof. Dr. Azmi Aktacir, projeye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, Üniversite olarak projeye güçlü bir altyapı desteği vereceklerini belirtti.

Harran Üniversitesi adına konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin Bulut, laboratuvar ve eğitim merkezi oluşturulmasının gelecekte bölge ve ülke geneli için çok önemli olduğuna değinerek, dünyanın sürekli bir dönüşüm içinde olduğunu ve bu nedenle eğitimcilerin de kendilerini geliştirmesi gerektiğini ifade etti.


 

360 SANAL TUR

                  

KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ

YAYINLARIMIZ

  • Slide One
  • Slide Two
  • Slide Three
  • Slide One
  • Slide One

KONGRELERİMİZ


İLETİŞİM

Harran Üniversitesi
GAP Yenilenebilir Enerji ve
Enerji Verimliliği Merkezi
Osmanbey Kampüsü
63000 , Şanlıurfa / Türkiye
 
Tlf: 0414 318 1852 - 1659
E-posta: gapyenev@harran.edu.tr