6 Kasım 2023 günü üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen "Akademisyenlere yönelik TÜBİTAK TEYDEB programları " tanıtım seminerini vermek üzere Üniversitemize gelen TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Sn. Dr. Hasan Selçuk SELEK, Şanlıurfa Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Berkan AYDİLEK'le GAP YENEV araştırma merkezini ziyaret etmiştir.
Bu ziyaret kapsamında Araştırma Merkezimizin uygulama sahasında bulunan prototip ürünler ve TÜBİTAK 1003 öncelikli alanlarda desteklenen “Yenilikçi Yerli Endüstriyel Ölçekte Fresnel Kolektör Geliştirmesi Ve Prototip Üretimi” kapsamında oluşturulan Güneş enerjisi sistemini Merkez Müdürü Prof. Dr. Mehmet Azmi AKTACİR tanıttı. GAP YENEV Araştırma Merkezinde Laboratuvar Sorumlusu olan sayın hocalarımız; Prof. Dr. Ferhat ASLAN, Doç. Dr. Zeynel Abidin FIRATOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf IŞIKER, Öğr. Gör. Mehmet Akif İLKHAN ve Öğr. Gör. Ahmet Ersin ALTIPARMAK, Merkez müdürlüğüne bağlı laboratuvarları ve bu laboratuvarlarda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundular.